Director din Ministerul Educației, arestat după ce ar fi primit mită sute de mii de euro

foto: alba24.ro

Horia Palmer-Hîrtopanu, director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare din subordinea Ministerului Educației, a fost arestat preventiv, după ce fusese reținut de DNA Brașov pentru luare de mită și spălare de bani, anunță Hotnews.

Potrivit procurorilor, el ar fi primit mită aproximativ 340.000 de euro de la administratorul unei firme, în schimbul atribuirii și pentru derularea unor contracte de lucrări legate de construirea unor grădinițe.

DNA a anunțat joi că procurorii de la Serviciul teritorial Brașov au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Horia Palmer-Hîrtopanu, director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare, aflată în subordinea Ministerului Educației, pentru luare de mită și spălare de bani, ambele în formă continuată.

De asemenea, au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile un administrator al unei firme și o persoană fără calitate specială, pentru infracțiuni de dare de mită, transmitere fictivă a părților sociale sau acțiunilor deținute într-o societate comercială în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori a îngreunării acesteia, respectiv spălare de bani.

Joi, Tribunalul Brașov a admis propunerea formulată de DNA, de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului din Ministerul Educației.

Cine este Horia Palmer-Hîrtopanu

Surse din Ministerul Educației au declarat pentru Educație Privată că Palmer-Hârtopanu lucrează în instituție din anul 2006. Timp de 11 ani, a activat in diverse unități de implementare a proiectelor din subordinea ministerului.

În 2017, fostul ministru Liviu Pop l-a înlocuit pe Nicolae Postăvaru cu Horia Hîrtopan in funcția de director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare.

Cu toate că, prin funcția pe care o deținea, era obligat să își facă publică declarația de avere, ultimul document de acest tip referitor la Palmer-Hârtopanu publicat pe pagina de internet a Ministerului datează din 2015, precizează sursa citată.


Apreciază
Distribuie