FOTO. Grădiniță nouă, prima construită în ultimii 10 ani, inaugurată la Făgăraș

S-au încheiat lucrările la grădinița de pe strada Negoiu, prima construită în ultimii 10 ani în municipiu, după ce grădinița Albinuța a fost deschisă în 2012. Clădirea modernă a fost inaugurată, astăzi, în prezența reprezentanților Ambasadei Statelor Unite ale Americii și ai Inspectoratului Școlar Județean Brașov. Investiția are o valoare de aproape 1,6 milioane de lei.

În clădirea modernă se vor muta curând cei 68 de copii ai grădiniței Pinocchio, care în prezent învață în patru apartamente de pe Bulevardul Unirii, unde unitatea de învățământ funcționează de 11 ani din lipsă de spațiu. Din anul școlar următor, peste 80 de preșcolari vor învăța aici.

Ne bucurăm să vedem terminată această minunată clădire care va servi comunității din municipiul Făgăraș. Toată lumea știe despre parteneriatul existent între Statele Unite ale Americii și România, însă această grădiniță este cel mai bun exemplu al legăturii directe dintre oameni. Acest proiect a fost făcut posibil de către Biroul de Cooperare în Domeniul Apărării.

Cred că până acum, prin intermediul acestui birou s-au desfășurat proiecte în valoare de două milioane de dolari. Proiectul este cu atât mai important cu cât ne reamintește că acest birou știe să construiască relații dincolo de cooperarea militară și că ne îndreptăm și înspre proiecte din domeniul umanitar.

În oraș am desfășurat deja un proiect de modernizare a spitalului, acum am construit grădinița și vom mai avea un proiect de moderIizare a unității de îngrijire intensivă de la spital. Am avut ocazia să vizităm grădinița și să ne întâlnim cu copiii (…) și dorim să mulțumim încă o data Primăriei și Consiliului Local pentru sprijin. Este o zi minunată în care să sărbătorim parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite”, a declarat Charge D`Affairs David Muniz, șeful misiunii SUA în România.

Grădinița dispune de săli de clasă, cabinet medical, izolator, grupuri sanitare (inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi), vestiar, depozit, oficiu și un teren pentru activități în aer liber.

Mulțumim partenerului strategic. Parteneriatul municipiului Făgăraș cu Ambasada SUA dă roade, așa cum se vede și astăzi, aici. Este a doua investiție finalizată pe care o preluăm pentru administrare, care arată extraordinar. Peste 80 de copii vor învăța aici. Prima investiție a fost în dotarea farmaciei Spitalului Municipal «Dr. Aurel Tulbure». Le mulțumesc încă o dată pentru sprijinul acordat”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Pentru construirea noii instituții de învățământ, cu o suprafață care depășeste 600 mp, s-au investit aproape 1,6 milioane de lei prin Programul de Asistenţă Umanitară a Comandamentului European al Armatei SUA, în urma parteneriatului încheiat de Primăria Făgăraș cu Ambasada SUA – Biroul de Cooperare în Domeniul Apărării.

S-a inaugurat grădinița Pinocchio, cu program prelungit, secția germană. În anul școlar 2022-2023 vor funcționa trei grupe, existente în vechea locație. Copiii vor avea un spațiu nou de care se vor bucura, inclusiv părinții. Este o grădiniță dotată la standarde corespunzătoare. De anul viitor vom suplimenta cu o grupă cu predare în limba română. Le mulțumesc tuturor care s-au implicat pentru ca grădinița să arate astăzi așa”, a spus Silvia Florea, directoarea unității de învățământ.

Probabil acest proiect este cel mai nobil pe care îl desfășurăm în domeniul cooperării militare, pentru că are acele aspecte de sprijinire a sistemului medical, a sistemului educațional, lucruri pe care ni le dorim. Este un parteneriat pe care îl avem de câțiva ani și ne bucurăm că Garda Națională a Statului Alabama îl susține, ne bucurăm că avem sprijinul municipalității și al celorlalți parteneri locali“, a declarat MAJ Charles Dillbeck.


Apreciază
Distribuie