Director nou la Fundația Comunitară Țara Făgărașului

Fundația Comunitară Țara Făgărașului are un nou director. Oana Mitea a decis să plece de la conducerea acesteia, după 6 ani de activitate, urmând să fie înlocuită de Cristiana Metea.

În cei șase ani au fost implementate zeci de proiecte în comunitate și s-au investit milioane de lei pentru dezvoltarea ei, cu sprijinul susținătorilor locali și nu numai.

„Acum șase ani de zile, împreună cu un grup de oameni din Făgăraș, am pus bazele Fundației Comunitare Țara Făgărașului, organizație care își propunea să susțină filantropia și inițiative din comunitate. Am construit în acești șase ani o organizație de încredere, care a acordat finanțări de peste 1 milion de lei în granturi și aproape 2 milioane de lei investite în proiecte ale comunității. Eu m-am întors atunci, la Făgăraș, cu gndul că voi sta un an și s-a transformat în șase. Acum a venit timpul să fac un pas laterat și să părăsesc echipa executivă a Fundației Comunitare”, ne-a declarat Oana Mitea.

Ea va urma o carieră în mediul privat, la Brașov, dar va rămâne unul dintre voluntarii și susținătorii organizației neguvernamentale pe care a condus-o până acum.

Funcția de director executiv va fi preluată de Cristiana Metea, începând de luni, 23 septembrie, actualul manager de proiecte și coordonator al programului YouthBank Făgăraș.

Cabinet ORL
JTTI
Belvedere - revelion 2023
Monumente funerare
Florian Shaorma
Proaspat Alb
Dentistry Tour - dr. Monica Paler
Amanet King Onix
Spalatoria GPC

„Venirea în fundație a coincis cumva cu reîntoarcerea mea în țară. Cu mulți ani în urmă, după ce am părăsit presa făgărășeană, m-am hotărât să plec din țară sperând la un viitor mai bun, dar iată că viitorul bun s-a arătat totuși în țară. M-am întors în Făgăraș, mi s-a propus să fac o perioadă de voluntariat, astfel că am început în luna ianuarie. Mai departe, în Fundația Comunitară, eu zic că se vor întâmpla lucruri foarte bune. Asta și datorită Oanei, pentru că ea a vut grijă să ne lase un plan foarte bine structurat pe următorii doi ani și noi nu avem decât să îl urmăm. Bineînțeles că vom veni cu proiecte noi, cu idei noi ”, ne-a declarat Cristiana Metea.

Noul director al Fundației Comunitare Țara Făgărașului a activat în presă locală timp de șapte ani. În 2007 a absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, iar trei ani mai târziu a decis să plece în Malta. În 2018 s-a întors acasă, iar de la începutul acestui an coordonează YouthBank Făgăraș, unul dintre programele Fundației Comunitare.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie