Discuții pentru înfrățirea Făgărașului cu orașul Arta

Făgărașul a făcut primii pași pentru înfrățirea cu orașul Arta din Grecia. O delegație din municipiu s-a deplasat la sediul Ambasadei României la Atena, în weekend.

Aici s-au purtat discuții despre o posibilă colaborare în mai multe domenii, în cadrul evenimentului „Fii mândru că ești român!”, organizat de Asociația Interculturală Româno-Elenă DACIA. Proiectele comune vizează cultura, învăţământul, turismul, sportul și activităţi sociale şi economice.

Întrunirea a fost coordonată de ambasadorul României în Republica Elenă, Lucian Fătu și secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Lilla Debelka. Primăria Făgăraș a fost reprezentată de managerul Casei municipale de Cultură.

„În cadrul acestui proiect s-au desfășurat mai multe evenimente: un spectacol în Salonic, două spectacole în Atena, iar unul dintre ele la Ambasada României, și tot în cadrul acestui proiect au avut loc primele discuții despre înfrățirea cu orașul Arta din Grecia. Vom avea beneficii cultrale și turistice”, ne-a declarat Diana Gribincea Popa, managerul Casei de Cultură.

Monumente funerare
Amanet King Onix
Fantanita Craiesei
Cabinet ORL
Demgy
Mogaldea Therapy
Proaspat Alb
JTTI
Florian Shaorma

Vizita la Atena și Salonic a fost posibilă în urma câștigării unui proiect depus de Fundația Comunitară Țara făgărașului la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Parteneri mai sunt Primăria Șinca Nouă, Primăria Jibert și Asociația Interculturală Româno-Elenă DACIA.

O delegație oficială a orașului Arta ar urma să facă o primă deplasare în municipiul Făgăraș în decursul acestui an. Atunci vor fi demarate primele proceduri pentru înfrățirea celor două localități.


Apreciază
Distribuie