Două clădiri din Combinat, demolate prin explozie controlată

Construcțiile de pe fosta platformă a Combinatului Chimic Făgăraș vor fi demolate prin explozie controlată, miercuri, 15 septembrie. Acțiunea se desfășoară între orele 17 – 19, iar zona va fi izolată pe o rază de 300 m, informează Primăria Făgăraș

Aproape 200 de kg de explozibil vor fi folosite pentru demolarea celor două construcții cu regim de înălțime P+3E, care au avut destinația inițială de producție/fabricație, potrivit reprezentanților firmei contractate de proprietarul terenului. Alte 10 clădiri urmează să fie desființate în viitorul apropiat, pentru realizarea unei noi investiții.

Conform expertizei tehnice, clădirile au fost construite la începutul secolului XX și au fost utilizate inițial pentru activități specifice ale platformei industriale chimice, la fabricarea componentelor primare destinate altor ramuri industriale.

Bricks
Saga - White Sensation
Saga - Adi de la Valcea
Demgy - locuri de munca
Saga - august 2022
Spalatoria GPC
Saga - pizza&rooms

Din 2014 nu au mai fost utilizate, după ce vechiul proprietar a dezmembrat elementele metalice și le-a vândut, împreună cu utilajele, unor centre de reciclare a fierului. Structurile au fost deteriorate, abandonate și descompletate (structural și finisaje) și vandalizate.


Apreciază
Distribuie