Fără mașini pe o stradă din Făgăraș, timp de o săptămână

În perioada 16-22 septembrie 2021, în Făgăraș se desfășoară Săptămâna Mobilității Europene, când Primăria desfășoară acțiuni tematice pentru încurajarea mișcării sustenabile. Pe parcursul celor șapte zile, traficul rutier va fi interzis pe tronsonul de drum dintre Casa de Cultură și Catedrală.

Strada va fi redată în totalitate pietonilor și aici se vor desfășura diferite activităţi care pun în prim-plan mobilitatea urbană cu emisii zero, iar locuitorii orașului sunt încurajați să renunțe la mașina personală în favoarea unui alt mijloc de deplasare, nepoluant: mersul pe jos, cu bicicleta, cu trotineta etc.

Tema din acest an, „siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă”, reflectă nu numai obiectivele ambiţioase ale Pactului verde European, ci şi importanţa accesibilităţii transportului cu emisii zero, adesea neglijată.

Săptămâna Mobilității Europene va fi deschisă joi, 16 septembrie, de la ora 17.00, printr-un concert de chitare susținut de tinerii din cadrul atelierului coordonat de preotul Marius Demeter.

Monumente funerare
Reno Depo
Sumi Agro - Kaishi
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Proaspat Alb

În 22 septembrie, declarată ziua europeană fără mașină, vom face turul orașului pe bicicletă. Trecerea de la autoturismul privat la un mijloc de transport ecologic, cel puțin în timpul săptămânii, contribuie și la creșterea calității vieții.

Nu va lipsi nici în acest an „Jocul șarpelui în trafic”, coordonat de OER Brașov, la care vor participa aproape 1.300 de elevi ai școlilor din municipiu.


Apreciază
Distribuie