Două eleve de nota 10

Andreea Pandrea

Andreea Pandrea

Andreea Pandrea, absolventă a şcolii generale nr. 1 din cadrul Colegiului Naţional „Radu Negru”, este una dintre cele două eleve care au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională.

Îndrumată de părinţii ei, amândoi profesori, crescând înconjurată de teste şi lecţii, obişnuită cu atmosfera unui examen de la olimpiadele şcolare la care a participat, Andreea a reuşit să-şi canalizeze toată energia şi cunoştinţele într-un mod care a ajutat-o să obţină nota 10.

,,Consider că toţi cei patru ani sunt importanţi pentru a acumula un bagaj vast de informaţii, nu te poţi pregăti pentru examen doar în clasa a VIII-a. Într-adevăr, pregătirea intensă de care am avut parte în ultimul an, ajutată de către domnul diriginte Dorin Ionuţ şi doamna profesoară de română Mogoş Anca, a încoronat întreaga muncă depusă”, mărturiseşte eleva.

Andreea vrea să urmeze profilul Matematică-Informatică, intensiv Engleză, din cadrul Colegiului Naţional ,,Radu Negru” pentru că, spune ea, acest profil oferă cele mai multe posibilităţi în alegerea unei facultăţi prestigioase, iar colectivul clasei este format din cei mai buni elevi făgărăşeni.

Serban Codruta
Serban Codruta

Visul Andreei este să devină medic chirurg pentru a ajuta şi a salva cât mai mulţi oameni: „Deocamdată îmi doresc să devin doctor, mi-am descoperit această pasiune de curând şi mă fascinează întreg corpul uman”.

curatare tapiterie
Monumente funerare
Proaspat Alb
Demgy
JTTI

Pentru anul care urmează, ea va păşi ca boboc pe holurile liceului cu emoţie, nerăbdătoare să-şi cunoască viitorii profesori şi colegi. De asemenea, are ca obiective obţinerea unor rezultate cât mai bune la olimpiadele şi concursurile şcolare, cât şi menţinerea pe o poziţie fruntaşă în clasă.

O altă elevă care a obţinut nota 10 la ambele examene este Şerban Codruţa de la Colegiul Naţional ,,Doamna Stanca”. Spre deosebire de Andreea, ea ne marturiseşte că pregătirea pentru Evaluarea Naţională nu i s-a părut foarte grea: ,,La română am învăţat un schelet de compunre pe care l-am putut folosi cu uşurinţă la examen, iar la matematică am trecut încă o dată prin toată materia din clasele V-VIII.”

Mama Codruţei, contabil, şi tatăl acesteia, paznic de vânătoare, au fost alături de fiica lor şi au încurajat-o înainte de examen. ,,Părinţii mei mi-au spus să fiu atentă, să nu mă grăbesc şi să mă concentrez pe subiect. Când au văzut notele, s-au bucurat foarte mult şi m-au felicitat”, mărturieşte Codruţa. Eleva vrea să urmeze cursurile Colegiului Naţional ,, Radu Negru”, profil Matematică-Informatică, intensiv Engleză.

(Roxana Stăneiu)


Apreciază
Distribuie