Două medalii importante câştigate de arcaşii făgărăşeni

Cosmin Orzea

Cosmin Orzea

•    Nici nu a fost înfiinţată bine ca şi secţie în cadrul CSM Făgăraş, că disciplina de tir cu arcul produce primele bucurii sportivilor şi instructorului Silviu Chiţu!

Vineri, 28 februarie lotul făgărăşean de arcaşi compus din 9 membri s-a deplasat  la Bacău, unde s-a desfăşurat Campionatul Naţional de copii şi juniori. La categoria arc compound Juniori 2, Cosmin Orzea (elev la Şc. gen nr. 2) a obţinut titlul de campion naţional. La categoria recurve olimpic copii, Mihnea Drăghici (elev la Şc. gen nr. 1) a obţinut titlul de vicecampion al României.

Competitia a fost foarte disputată, adunând copii si juniori de la cluburi de profil  din Deva, Rădăuţi, Iaşi, Bacău, Bucureşti, Roşiorii de Vede şi Făgăraş.

La categoria compound (arc cu scripeţi), Cosmin Orzea s-a impus încă din calificări cu o diferenţă zdrobitoare de peste 60 de puncte faţă de următorul clasat, deşi a fost nevoit să concureze la o grupă superioară de vârstă. De asemenea, Mihnea Drăghici  a avut o evoluţie foarte bună şi constantă, asigurându-şi locul secund încă din prima manşă în urma unui adversar mult mai bine pregătit tehnic.

Ceilalţi sportivi s-au clasat după cum urmează:
Călin Piticaş –10 ani – locul 6, Recurve olimpic copii
Alexandru Ciuta – 14 ani – locul 6, Recurve olimpic juniori 3
Alexandru Lapa – 14 ani – locul 8, Recurve olimpic juniori 3
Cătălin Munteanu – 16 ani – locul 7, Recurve olimpic juniori 2
Roberto Bădilă – 16 ani – locul 8, Recurve olimpic juniori 2

Demgy
Narin
True Energy
JTTI
Florian Shaorma
Qi Meridian
Mihnea Draghici
Mihnea Draghici

,,Sunt mulţumit de rezultatele tuturor şi toţi au avut ceva de învaţat din această competiţie. Învingătorii mai au foarte mult de lucru. Trebuie să muncească pentru a-şi apăra titlul obtinut, la competiţiile viitoare. Performanţa se obţine prin disciplină, voinţă, multă muncă şi dăruire. Am avut foarte puţin timp să ne pregătim din cauza acomodării cu noul echipament achiziţionat cu doar o săptămână înaintea competiţiei. Noi ne antrenăm doar de două ori pe săptămână, iar adversarii noştri de două ori pe zi”, a declarat după competiţie instructorul Silviu Chiţu.

Următorul obiectiv pe care l-au luat ,,la ţintă” arcaşii făgărăşeani aste Campionatul naţional în aer liber de copii şi juniori de la vară.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie