Două noi linii de gardă la Spitalul municipal Făgăraș

Spitalul Municipal Făgăraș va avea încă două linii de gardă, pe lângă cele șase existente. Hotărârea a fost luată în ședința de vineri a Consiliul Local (CL).

Prima este la Ortopedie și va fi asigurată de 4 medici din veniturile proprii ale unității sanitare. Cel mai probabil se va întâmpla în toamnă, pentru că este nevoie și de aprobarea Ministerului Sănătății.

„Sperăm ca după această Hotărâre a Consiliului Local să obținem în cel mai scurt termen, în cursul lunii august, avizul Ministerului Sănătății. Cel târziu de la întâi septembrie, această linie va funcționa din veniturile proprii”, a declarat Mariana Câju (foto), preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului.

Nu este singura măsură luată de conducere în acest sens. Va fi înființată încă o linie de gardă, la Radiologie. Numai că avem nevoie și de medici.

Amanet King Onix
JTTI
Bricks
Bistro Story Caffe - angajare ospatar
Monumente funerare

„Următoarea linie de gardă, de Radiologie, va fi extrem de utilă. Acolo avem o problemă în plus, pentru că trebuie să asiguăm și medici. Din păcate, în acest moment avem numai doi medici, o să trebuiască să cooptăm de la alte spitale”, a adăugat Câju, la finalul ședinței a CL.

Conducerea Spitalului municipal duce o luptă continuă pentru a atrage noi medici. Au fost scoase la concurs încă două posturi: pentru medic specialist infecționist și medic specialist nefrolog.

În același timp, sunt încă neocupate două posturi de șofer. Spitalul a achiziționat mașini pentru transportul pacienților care au nevoie de hemodializă.


Apreciază
Distribuie