Două pensionare din Veneția de Jos au impresionat juriul de la „Chefi la cuțite” cu o ciorbă de salată și un papricaș

captură video: Antena 1

VIDEO | Două femei din Țara Făgărașului, prietene foarte bune de când s-au pensionat, au impresionat juriul emisiunii „Chefi la cuțite” cu o ciorbă de salată cu omletă și slănină afumată și un papricaș cu găluște și carne de pui. Făgărășencele au profitat de ocazie pentru a promova portul tradițional, fiind îmbrăcate în costume create în urmă cu 100 de ani.

Aurelia Bâță, în vârstă de 69 de ani, şi Mariana Stoica, în vârstă de 64 de ani, au câștigat trei cuție în cadrul emisiunii difuzate duminică, 24 septembrie, la Antena 1.

„Cu gândul ăsta am venit: să facem o mâncare bună, să-i impresionăm și să le aducem aminte de mâncărurile pe care ni le făceau bunicii noștri”, a mărturisit Aurelia Bâță.

Când a gustat cele două preparate, chef Florin Dumitrescu a spsus că mâncarea îl trimite cu gândul la Transilvania, mai precis „la o curte mare, o pajiște verde, cu o fântână undeva, un foișor, un miros de lemn ars, puțin noroi pe pantofi”.

Florian Shaorma
JTTI
Reno Depo
Spalatoria Aqua Carpet
Firma servicii renovare
Sumi Agro - Mospilan

Cele două pensionare au promovat portul tradițional al zonei și au precizat că în luna martie a anului trecut au prezentat diversitatea costumelor chiar la Veneția, în Italia, într-o expoziție găzduită de Institutul Cultural Român în perioada celebrului carnaval venețian.

Aurelia Bâțăşi Mariana Stoica au hotărât în urmă cu trei ani să facă cunoscut lumii costumul popular, pentru că „este diversificat de anotimpuri, de sărbători, cu diverse componente specifice. Am început să organizăm expoziții la Rupea, Făgăraș, la Muzeul Satului Dimitrie Gusti.”


Apreciază
Distribuie