O familie s-a întors în Țara Făgărașului după 20 de ani petrecuți în Marea Britanie și și-a deschis o fermă cu măgărițe

foto: brasov.net

Familia Lucaci s-a întors în Țara Făgărașului după mai bine de 20 de ani petrecuți în străinătate și și-a deschis o fermă de animale în Rodbav.

Doi soți au lăsat în urmă viața modernă din Marea Britanie și au pus bazele unei ferme de măgărițe la poalele munților Făgăraș,

„Investiția este minimală, zic eu, pentru că o măgăriță decentă costă undeva la 3000 de lei. O măgăriță dă între 300 și 700 de mililitri de lapte la o mulsoare, pe zi, ocazional chiar și un litru”, a declarat Liviu Lucaci pentru Brașov.net.

Pentru a produce un lapte de calitate, familia Lucaci a cumpărat o mulgătoare automată care a costat în jur de 600 de euro. Aparatul este simplu de folosit și scutește mult din timpul pe care l-ar fi petrecut fermierii dacă ar fi muls măgărițele manual.

Florian Shaorma
Reno Depo
Mobila SH
BPM - excavatorist
Victoria Federal IFN
Sumi Agro - Shigeki

Liviu și Daniela au plecat din România acum mai bine de 20 de ani. Mult timp au trăit în Italia, iar apoi s-au mutat la Oxford, acolo unde au și studiat la facultatea de management și business. Inclusiv copiii lor au fost crescuți peste hotare. Fiica cea mare a rămas în Anglia, iar băiatul de 12 ani muncește acum la fermă împreună cu părinții lui.

Citește articolul integral pe Brașov.net.


Apreciază
Distribuie