Bătaie între elevi, filmată în centrul Făgărașului. Scandal în fața primăriei cu îngăduința Poliției Române

foto: captură video bunaziuafagaras.ro

VIDEO | O bătaie între adolescenți, pornită într-un club de noapte din Făgăraș, s-a mutat în stradă în fața primăriei, sâmbătă, în jurul orei 1:30, fiind filmată de unul dintre reporterii Bună Ziua Făgăraș. Poliția Română nu a respectat proceduri minime de intervenție în astfel de cazuri, susțin mai mulți martori. Inspectoratul de Poliție Județean Brașov afirmă că intervenția s-a bazat pe discuții și că a desfășurat activități de informare la fața locului. Nici sprijinul Jandarmeriei nu a fost solicitat. IPJ Brașov a oferit presei informații false, negând existența unui apel la 112.

Mai mulți elevi au fost filmați de reporterul Bună Ziua Făgăraș în timp ce își împărțeau pumni și picioare în Piața Republicii, sub ochii altor zeci de minori. Scandalul a pornit la petrecerea de strângere de fonduri pentru Balul bobocilor de la Colegiul Național Doamna Stanca, potrivit participanților. Evenimentul a fost organizat de elevii din anii terminali într-un club situat vizavi de primărie. Mai multe persoane s-au refugiat la poarta instituției publice după izbucnirea scandalului, acestea mărturisind că la petrecere se aflau și elevi ai Colegiului Național Radu Negru.

Poliția Locală s-a deplasat la fața locului în urma unei sesizări primite prin propriul dispecerat și a încercat să-i calmeze pe tineri, însă nu a reușit. Fiind depășiți numeric, polițiștii locali au cerut sprijinul Poliției Române. În același timp, un martor a sunat la 112 pentru a sesiza incidentul. Între timp, unul dintre petrecăreți a lovit intenționat autoturismul Poliției Locale.

Un echipaj al Poliției Române s-a deplasat la fața locului și a cerut informații despre incident fără să coboare din autospecială, deși a găsit la fața locului aproximativ 100 de persoane și Poliția Locală era vizibil depășită de situație. Inspectoratul de Poliție Județean Brașov afirmă că intervenția s-a bazat pe discuții.

„A fost un apel către Poliția Locală Făgăraș și, pentru că erau destul de mulți tineri, a fost direcționat un echipaj de la Poliția Română care a ajuns în zonă, el fiind la un alt apel (caz – n.r.). În momentul în care au mers și colegii, lucrurile erau deja oarecum temperate și nu s-a impus intervenția nici într-un fel în forță. A fost o intervenție bazată pe discuții asupra celor care se aflau adunați în fața unui club”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Daniel Zontea, pentru bunaziuafagaras.ro.

Martorii spun că polițiștii au plecat fără să desfășoare activități minime de identificare a agresorilor.

„Nu au cerut datele nimănui, nu au luat nicio declarație. Vi se pare normal? Mie nu. Ce siguranță, ce încredere?”, a mărturisit una dintre persoanele prezente la scandalul din centrul orașului.

Întrebat dacă a fost cineva legitimat, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov a declarat că „nu am să vă dau astfel de date. Evident că s-au desfășurat toate activitățile polițienești care s-au impus”, a spus Daniel Zontea, referindu-se explicit la „unele activități de informare cu privire la anumite sancțiuni pe care le-ar putea primi cei adunați acolo, dacă acțiunile lor sunt unele antisociale”.

Reprezentantul IPJ Brașov a mai precizat că „lucrurile erau oarecum sub control și cei care erau deja în zonă cumva începuseră să-i disperseze”. Însă este contrazis de martori care afirmă că polițiștii au plecat din Piața Republicii, iar scandalagiii au rămas să-și continue disputele în stradă.

Spalatoria Aqua Carpet
Proaspat Alb
Mobila SH
Firma servicii renovare
Florian Shaorma
Amanet King Onix

Informații false ne-au fost transmise și în privința apelului la 112. Deși am stat de vorbă cu martorul care a sunat la numărul unic de urgență pentru a cere sprijinul poliției, oferindu-ne dovada apelului (foto), purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov ne-a declarat că acesta nu există.

„N-am avut. Nu, Poliția Română nu a avut înregistrat niciun apel la 112”, a mai declarat Daniel Zontea pentru bunaziuafagaras.ro

Polițiștii nu au considerat necesară nici prezența jandarmilor, deși la incident au fost prezente aproximativ 100 de persoane.

Întrebată de reporterul bunaziuafagaras.ro dacă a fost solicitat sprijinul colegilor săi, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Luiza Dănilă, a declarat: „Nu am avut efective prezente la incidentul din centrul municipiului Făgăraș”.

ATENȚIE, primul videoclip este restricționat de YouTube pe baza criteriilor de vârstă. Trebuie să fiți logat în contul personal pentru a-l putea vizualiza.


Apreciază
Distribuie