„Dragostea care tămăduiește”, proiectul care a apropiat tinerii de la bierica „Sf. Nicolae” de cei aflați în suferință

Copiii și tinerii de la biserica brâncovenească „Sf. Nicolae” din Făgăraș au participat în ultimele două luni la proiectul „Dragostea care tămăduiește”, în cadrul căruia s-au apropiat de cei aflați în suferință.

În luna februarie, copiii din comunitate care sunt elevi la Școala Gimnazială “Ovid Densușianu”, sub coordonarea dascălilor lor, precum și corpul didactic de la Grădinița “Voinicelul”, au creat cu drag mărțișoare.

Ele au fost obiectul unui târg caritabil gestionat de copii la biserica Sf. Nicolae, dedicat unei fetițe din comunitate care are nevoie de o operație pe coloană. Au fost primiți 2580 lei, iar copiii au fost bucuroși să îi ofere colegei lor.

În luna martie, tinerii au avut parte de întâlnirea cu tema CUM APARE VIAȚA? Ei au avut prilejul să urmărească traseul și etapele creșterii copilului de la primele celule la naștere, etape care pot fi acum vizualizate limpede, datorită avansului tehnicilor de monitorizare. Uimirea în fața miracolului vieții a fost unanimă. Scopul atelierului a fost acela de a crește gradul de conștientizare, de responsabilitate și de prețuire a vieții ca dar al lui Dumnezeu.

Ca o continuare a atelierului, împreună cu grupul de copii, tinerii au participat la Marșul pentru Viață, unde au participat la programul artistic cu mai multe cântece dedicate mamelor.

Copiii și tinerii au avut parte și de 3 cateheze, având ca teme:

                       Îngrijirea celor bolnavi și suferinzi

Agromar
JTTI
Florian Shaorma
Mobila SH
Reno Depo
Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare

                       Dumnezeu îi iubește pe cei răbdători în boală

                       Dumnezeu îi cercetează și îi tămăduiește pe cei bolnavi.

Obiectivele întâlnirilor au fost: să cunoască mărturii din Sfânta Scriptură cu privire la suferință, boală trupească şi sufletească şi tămăduire;  să pună în practică și să trăiască experienţa filantropiei în comunitatea parohială și în societate; să cultive grija față de nevoile celor în suferință.

Copiii au avut parte de discuții, activități și jocuri din care au învățat să acorde o atenție mai mare celor aflați în suferință, dar și să apeleze la mijloacele puse la îndemână de Dumnezeu prin Biserică pentru a traversa mai ușor perioadele de boală.

Proiectul a continuat cu o parte practică. Copiii și tinerii i-au vizitat pe vârstnicii care locuiesc la centrul rezidențial AVIV, cea mai mare parte dintre ei fiind imobilizați în scaune cu rotile sau la pat. Ei le-au dăruit „bunicilor” buchete de flori de hârtie realizate de ei, însoțite și de câteva daruri muzicale. Vizita a fost una emoționantă și a adus multă bucurie în rândul vârstnicilor.

Proiectul „Dragostea care tămăduiește” a fost realizat în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”. Acesta este organizat de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, și se adresează copiilor și tinerilor participanți la grupele catehetice din parohiile aflate în țară și în diaspora românească.


Apreciază
Distribuie