Drăguşul îmbracă hainele de sărbătoare

Locuitorii comunei Drăguş  se pregătesc pentru „Sărbătoarea Buzduganului“. Evenimentul se va desfăşura între 19-20 august şi va începe cu o paradă a portului popular, din centrul satului până în zona Drăguşel.

Autorităţile locale pregătesc activităţi culturale specifice satului. Cornel Greavu, primarul comunei Drăguş, promite piese de teatru şi surprize publicului, dar şi un moment special: redeschiderea labirintului din lanul cu porumb, unde copiii vor descoperi personaje de poveste.

Interpreţii Florin Ionaș Generalul, Diana Selagea și Claudia Ionaș sunt invitaţi special. Pe aceeaşi scenă vor mai urca alţi artişti de muzică populară şi ansambluri folclorice.

BPM - excavatorist
Demgy
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Reno Depo

„Buzduganul“  este un obicei laic-religios care marchează încetarea unui ciclu agrar al anului şi pregătirea ciclului următor, printr-o fertilizare „magică“ a pământului. La sfârşitul secerişului, tinerii din sat organizează o petrecere pentru a sărbători încheierea muncilor agricole şi recolte bogate.  Se va face un buzdugan în formă de cruce dublă care va fi împodobit.


Apreciază
Distribuie