Drept la replică, cerut de polițistul care a picat o făgărășeancă la examenul auto

sursa foto: bunaziuafagaras.info

Examinatorul auto care a depunctat o făgărășeancă pentru că nu a frânat din cauza unor porumbei aflați pe carosabil, ulterior declarând-o „respinsă”, ne-a solicitat dreptul la replică.

Punctul de vedere transmis de inspectorul principal George Mirică, referitor la articolul „Garcea, la Făgăraș | Examen auto picat din cauza… porumbeilor”, în rândurile de mai jos:

„În astfel de cazuri în care, în timpul probei practice, apar pe carosabil animale/persoane/copii etc. candidatul are obligația să oprească autoturismul fără a lovi animalele sau persoanele/copii/alte obstacole.

În al doilea rând, orice intervenție a examinatorului se penalizeaza cu 21 de puncte”, daca va uitati pe anexa de examen, puteti observa, ca penalizarea nu este neacordare de prioritate asa cum publicatia “buna ziua Fagaras” sustine in mod gresit si eronat, ci interventia examinatorului pentru executarea incorecta a franarii cu precizie. Practic, existau două variante: să las candidata să calce porumbeii sau să execut manevra de frânare cu precizie în locul candidatei. Abia dupa ce masina de examen s-a oprit, porumbeii, care au scapat cu viata au reusit sa zboare.
Instructorul auto mi-a reproșat imediat după finalizarea probei că ar fi trebuit să o las pe candidată să calce porumbeii.

Spalatoria Aqua Carpet
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Sumi Agro - Mospilan
Florian Shaorma
Monumente funerare
JTTI
Demgy

Ce este cu adevrat halucinant, este lipsa de pregatire a unor instructori, Gheorghe Grecu, conform declaratiei sale el pregateste candidatii “dupa auzite”.

Este regretabil, daca la scoala de soferi elevii sunt invatati sa loveasca animalele/copii/alte obstacole dupa carosabil”.


Apreciază
Distribuie