Drumul județean Făgăraș – Șoarș – Bărcut va fi modernizat cu peste 184 milioane lei

Două tronsoane din Drumul Județean 104D care leagă judeţele Braşov şi Sibiu pe traseul Făgăraş – Şoarş – Bărcut până la graniţa de judeţ, având o lungime totală de 25,4 km vor fi modernizate de Consiliul Judeţean Braşov.

Documentaţia pentru obiectivul de investiţii  a fost publicată miercuri, 17 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, iar valoarea totală estimată este 184,1 milioane lei (fără TVA), se arată în comunicatul instituției.

Achiziţia este structurată pe două loturi. Lotul I este localizat între Făgăraş şi satul Şoarş, iar lotul II continuă de la Şoarş, prin Bărcut, până la limita cu judeţul Sibiu. Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare pentru ambele loturi este 28 mai 2024.

Potrivit documentației de achiziție, Proiectul Tehnic pentru fiecare lot în parte trebuie realizat în decurs de 6 luni, iar perioada de implementare a lucrărilor de construcții și instalații este de 30 de luni de la primirea ordinului de începere transmis de autoritatea contractantă.

Victoria Federal IFN
Reno Depo
Demgy
Agromar
Firma servicii renovare
Monumente funerare
curatare tapiterie

Vor fi refăcute în totalitate partea carosabilă, acostamentele, trotuarele, podețele și drumurile laterale, dar vor fi reparate și cele patru poduri aflate pe traseu și vor fi făcute lucrări de canalizare a apelor pluviale, precum și cele de semnalizare rutieră, spun autoritățile județene.

Pentru refacerea tronsoanelor rutiere care fac parte din DJ 104D Făgăraş – Şoarş – Bărcut – limită judeţ Sibiu, autoritatea județeană a accesat prin intermediul programului guvernamental suma totală de 140 de milioane de lei, respectiv 70 de milioane de lei pentru fiecare lot. La aceste fonduri se adaugă sume asigurate din bugetul local al judeţului Braşov, respectiv:

  • 21,3 milioane lei pentru Lotul II în lungime de 10,085 km și
  • 98 milioane lei pentru Lotul III în lungime de 15,355 km.

„Sunt bucuros că am lansat această achiziție importantă pentru modernizarea infrastructurii rutiere a județului Brașov și sper că vom avea constructori interesați de ambele tronsoane din DJ 104D. Ne dorim să putem realiza în acest an cât mai mult din partea de proiectare, astfel încât în cursul anului viitor să începem lucrările. Sunt 25 de km de drum județean care vor fi modernizați în totalitate, ceea ce înseamnă o investiție remarcabilă pe care o lansăm acum. De asemenea, avem în vedere reabilitarea drumului DJ 105A cu tronsoanele Cincu – Şoarş – Rupea (50,5 km) şi Cincu – Toarcla – limită județ Sibiu (6,5 km), pentru a asigura conectivitatea bazei NATO de la Cincu cu DN 13, dar şi cu judeţul Sibiu. În momentul de faţă, pentru segmentul din DJ 105A situat între km 53+000 și 81+600, respectiv cel dintre Șoarș și Rupea pe traseul Văleni – Lovnic – Jibert – Dacia până la intersecția cu DN 13, avem documentaţia DALI realizată şi căutăm surse de finanţare pentru partea de proiectare şi execuţie. Ne propunem să asigurăm o cât mai bună conectivitate, din toate direcţiile, pentru baza militară de la Cincu, având în vedere că este un obiectiv de importanţă strategică internaţională”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.


Apreciază
Distribuie