Drumuri închise la iarnă

Din lipsă de bani, anul acesta nu pe toate drumurile judeţene vor trece utilajele de deszăpezire. Şefii Serviciului de Administrare a Drumurilor Judeţene au împărţit drumurile pe categorii; astfel unele vor fi deszăpezite cu prioritate, unele cu moderaţie, iar altele vor fi închise.

Prioritate au tronsoanele care asigură legătura cu centrele de comune. Asta înseamnă 23 de sectoare, adică 212 km din cei 792 de km de drumuri judeţene.

Alte 17 sectoare, ce însumează 225 de km, vor trebui menţinute în stare de viabilitate, ţinând cont că sunt singurele legături rutiere spre anumite localităţi sau fac legătura cu judeţele vecine, cum ar fi, din zona noastră, drumul Perşani – Sebeş – Victoria.

Urmează apoi alte 41 de sectoare, respectiv peste 200 de km, pe care traficul este redus, astfel că nu vor avea prioritate la deszăpezire, cum ar fi drumul ce leagă Mănăstirea Bucium de Şercăiţa, drumul spre Mănăstirea Şinca.

Monumente funerare
Demgy
Reno Depo
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Mobila SH
Proaspat Alb

Alte zece drumuri judeţene, cu o lungime de 95 de km, vor fi închise pe perioada iernii ţinând cont că devin impracticabile, nefiind asfaltate şi oricum au un trafic redus, iar legătura cu respectivele localităţi se face pe alte rute. Între aceste drumuri se numără şoseaua dintre Viştea de Jos şi Drăguş, Sâmbăta de Jos – Drăguş, Bărcut – limita cu Sibiul, Şinca Nouă – Vlădeni.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie