,,Du-te vino” la Cabana Valea Sâmbetei

Vă vine să credeţi sau nu, dar la Cabana Valea Sâmbătei e un du-te – vino chiar şi în septembrie. Semn că oamenii fie şi-au ales un concediu mai ieftin de toamnă, fie chiar iubesc la nebunie muntele!

Aşa se face că în jurul cabanei colcăie de turişti şi chiar şi cu temperaturile scăzute de toamnă, cabana este ocupată aproape zilnic în proporţie de 80%. La 1.400 de metri altitudine e puzderie de oameni. Unii trec pe la cabană doar pentru un scurt popas făcut pe creastă, alţii urcă direct acolo pentru două-trei nopţi.

De când s-a făcut drum forestier pe Valea Sâmbetei se poate ajunge cu maşina până la o oră de mers de cabană. Restul drumului se face pe jos cu rusacul în spinare.

Cabanierul Nae Zdrăilă este în culmea fericirii să vadă cum îi calcă turiştii pragul în septembrie:
„Încă avem cabana ocupată în proporţie de 80%. Cu totul avem 50 de oocuri de cazare. La munte vremea este deocamdată bună, a plouat foarte puţin şi ţine cu turiştii. Cei mai mulţi care vin sunt de regulă cetăţeni străini.”

Liceul Senchea
curatare tapiterie
Reno Depo
Amanet King Onix
PSD - alegeri locale 2024
Agromar

Alpiniştii amatori mai serioşi sau profesioniştii nu se încurcă doar cu un drum până la cabană şi înapoi. Fac creasta zile-ntregi la rând. Vin de la Podragu cam 9 ore de mers pe jos şi se îndreaptă spre Negoiu încă 10 ore de mers. Cabanierul confirmă că proprietarul cabanei de pe Valea Sâmbetei este renumitul om de afaceri Mihai Tânjală, care, odată cu cea de la Sâmbăta, a cumpărat şi cabana Urlea, dar n-a ajuns niciodată pe la ele să-şi vadă „afacerea”.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie