Duminică, naşterea Maicii Domnului

Duminică, 8 septembrie, creştinii ortodocşi şi greco-catolici vor cinsti Naşterea Maicii Domnului.

Naşterea Maicii Domnului este primul praznic din Anul Bisericesc, care începe la 1 septembrie. Părinţii Fecioarei Maria sunt Ioachim şi Ana, cei care după ani de rugăciune, la o vârstă înaintată, primesc ca răspuns al rugăciunilor lor pe cea care va fi mama lui Iisus Hristos.

De asemenea, cei care poart numele de Maria, Marian, Marina sau derivate din acestea, sunt mai îndreptăţiţi să-şi sărbătorească ziua de nume acum, pe 8 septembrie, pentru că la 15 august este o zi mai tristă, când Maica Domnului a adormit adică a murit. Alții zic că ziua de nume trebuie ţinută la 15 august pentru că este cea mai mare sărbătoare închinată Maicii Domnului din cele 4 dedicate ei în calendarul ortodox.

BPM - excavatorist
Reno Depo
Florian Shaorma
Mobila SH
Proaspat Alb
Demgy

“În Maica Domnului avem în cer o inima de mamă, inimă care s-a topit cel mai mult pentru Fiul ei și a bătut și bate ea însăși la inima Lui pentru cauza Lui, care e mântuirea noastra, căci mantuirea nu e o chestiune de justiție, ci de iubire între Dumnezeu și oameni”, spune renumitul teolog, Părintele Dumitru Stăniloae, originar din satul Vlădeni.

Alexandru Socaciu


Apreciază
Distribuie