Dumitru Paraschiva, medaliat cu bronz, subiect de reportaj la TVR

Televiziunea Română difuzează luni seară un reportaj despre Jocurile Invictus care au avut loc la sfârșitul lunii octombrie, în Sydney. Făgărășenii vor putea urmări pentru prima dată imaginile din momentul în care plutonierul major Paraschiva a câștigat medalia de bronz.

Numit „Eroi până la capăt”, materialul va putea fi urmărit în cadrul emisiunii Dosar de România, la TVR 1, de la ora 22:30. Aceasta poate fi urmărită și on-line, aici.

Realizatorul Alina Grigore și videojurnalistul Marin Gabudean vor spune poveștile unor oameni care au reușit să transforme suferința în victorie.

Pensiunea Confort Morosanu

Între acestea se află și povestea unuia dintre cetățenii de onoare ai Făgărașului, militarul Dumitru Paraschiva, rănit în Afghanistan. El se afla în forța de reacție rapidă când a intervenit să salveze o echipă americană prinsă într-o ambuscadă. În urma loviturii puternice la cap, vederea i-a ajuns la o capacitate de 30%, iar cu urechea stângă nu mai aude deloc. Deși medicii i-au interzis inițial efortul fizic, el a reușit să cucerească prima medalie pentru România, la canotaj în sală, în luna octombrie.


Apreciază
Distribuie