După mai multe blocaje, contractul pentru sala de sport de la Școala „Ovid Densușianu” a fost semnat

Compania Națională de Investiții a semnat contractul pentru construirea unei noi săli de sport la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”. Cu o valoare estimată de 7,7 milioane de lei (cu TVA), acesta a fost câștigat prin licitație publică de firma Indprodcom SRL, care a oferit un preț de 6,96 milioane de lei (cu TVA), se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Făgăraș.

„Semnarea contractului pentru realizarea sălii de sport este extrem de importantă pentru municipiu, dar mai ales pentru copiii și profesorii de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”. Este un moment pe care îl așteptăm din toamna anului 2016”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Întreaga suprafaţă construită va fi de 1.045 mp, după un proiect tip, în cadrul subprogramului Săli de sport, realizat prin cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social derulat de Compania Națională de Investiții.

Sala de sport are un regim de înălțime P+1, partea de la parter fiind dedicată sportivilor și activităților desfășurate de ei, iar partea de la etaj este dedicată spectatorilor.

De asemenea, este dimensionată astfel încât să poată fi utilizată pentru mai multe discipline sportive, existând marcaje cu distanțele de siguranță aferente care permit practicarea mai multor sporturi: baschet, tenis sau volei.

Sala va dispune de o tribună cu 100 de locuri, vestiare pentru sportivi și grupuri sanitare pentru public.

Florian Shaorma
Demgy
Victoria Federal IFN
Reno Depo
Monumente funerare

Este destinată uzului didactic, dar va putea fi folosită și în timpul vacanțelor sau week-end-urilor. Totodată, sala poate fi utilizată și pentru activități non-sportive – culturale sau recreative (serbări, prelegeri, expoziții etc.).

Vechea sală de sport de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” a fost demolată în 2017, pentru că exista riscul să se prăbușească. A fost aleasă varianta unei noi construcții, după ce s-a constatat că refacerea celei vechi de 80 de ani ar fi costat mai mult.

Procedura de achiziție fusese blocată în urma contestațiilor depuse în luna octombrie a acestui an.

 

foto: arhivă


Apreciază
Distribuie