După strângerea semnăturilor, făgărășenii sunt invitați de primar la discuții pe majorarea taxei la salubritate

Primăria Făgăraș organizează o nouă dezbatere publică pe majorarea taxei de salubritate.

Făgărășenii pot participa la eveniment, joi, 11 aprilie, de la ora 18.00, în sala mare a Casei de Cultură.

Întâlnirea primarului Gheorghe Sucaciu cu locuitorii municipiului are loc după ce, la instituția pe care o conduce, au fost depuse, până marți, aproape 2.900 de semnături ale oamenilor nemulțumiți de creșterea taxei. Aceștia solicită anularea Hotărârii Consiliului Local prin care taxa de salubritate a fost majorată de la 8,5 lei la 13 lei/lună pentru fiecare persoană fizică. În plus, cer să nu fie incluși la plata unor astfel de dări copiii sub 7 ani, iar pentru cei între 7 și 14 ani, taxa să fie redusă cu 50%.

Artfestin
Copy Center TMF
Future Sound
Tablouri pe panza

Majorarea a fost adoptată în luna ianuarie, la inițiativa lui Gheorghe Sucaciu, care spune că este necesară după ce Guvernul a modificat legislația pentru a se conforma cerințelor Uniunii Europene. Grupul civic a arătat, însă, că aceasta este mai mare decât în majoritatea orașelor din țară, unde nivelul de trai este mult mai ridicat. La Brașov, spre exemplu, aceasta nu depășește 10 lei de persoană pe lună, în timp ce la Sibiu este sub 8 lei.

Între timp, directorul firmei de salubritate din subordinea Primăriei Făgăraș a demisionat, la recomandarea medicului. Anunțul a fost făcut săptămâna trecută, Dragoș Bârsă invocând probleme de sănătate din cauza stresului.


Apreciază
Distribuie