Ecaterina Andronescu va fi ministrul Educației, din nou

foto: cotidianul.ro

Ecaterina Andronescu va prelua Ministerul Educației, imediat după ce va expira mandatul interimar al actualului ministru al educației, Rovana Plumb, potrivit Digi 24.

Decizia a fost luată de conducerea PSD, la o întâlnire la care au participat președintele partidului, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. Informația a fost confirmată și de premierul Dăncilă, conform aceleiași surse.

În luna august au apărut în presă informații potrivit cărora Liviu Dragnea vrea să-i propună acest fotoliu, moment în care Andronescu a declarat că „eu nu sunt de vânzare”.

Ea a mai fost ministru în Guvernul Ponta în perioada iulie 2012 – decembrie 2012, în Guvernul Boc în perioada decembrie 2008 – octombrie 2009 și în Guvernul Năstase în perioada decembrie 2000 – 19 iunie 2003.

Este cunoscută pentru faptul că a desființat școlile de arte și meserii, în 2009. Decizia a lovit puternic învățământul profesional românesc și a făcut ca cel puțin 10% dintre elevii care au terminat clasa a VIII-a să abandoneze școala, după cum se arată într-un document oficial al Ministerului Muncii, conform edupedu.ro.

Amanet King Onix
JTTI
Demgy
Victoria Federal IFN
Agromar

Jurnaliștii de la EduPedu.ro mai atrag atenția că Andronescu este cea care a dat lovituri decisive reformei educației promovate de Funeriu și Miclea în legea din 2011. printr-o ordonanță de urgență promovată în ultimele zile ale mandatului său din 2012, au fost eliminate din legea educației incompatibilitățile care priveau rectorii-parlamentari, au fost ridicate limitele fixate în lege privind numărul de studenți-doctoranzi pe care un profesor universitar îi poate avea. Vezi aici detaliile

Andronescu a propus în 2012 implementarea unui Bacalaureat profesional, pentru copiii care pică în fiecare an examenul de BAC, dar care să nu le dea dreptul acestor tineri să meargă la facultate. Detalii aici

Tot Ecaterina Andronescu a modificat, în liniște totală, gradul de dificultate al subiectelor de la Bacalaureatul din 2013. Concret, subiectele au fost diferențiate, iar liceele tehnologice – cu cele mai slabe rezultate la BAC an de an – au primit subiecte mai ușoare decât ale celorlalte specializări la examenele de Română, Matematică, Fizică și Chimie. Modificarea a dus la o rată de promovare la BAC record, după introducerea în 2011 a camerelor de supraveghere. Diferențierea subiectelor de BAC pentru liceele tehnologice a fost anunțată abia când olimpicii au dat primul examen. Sursa și detalii aici

Mandatul interimar al Rovanei Plumb urmează să se încheie joi.


Apreciază
Distribuie