Lupul, paznic la oi. Pădurar reținut de polițiști, dar scăpat de judecător, după ce a vândut ilegal lemne

Un pădurar a fost reținut de polițiști, după ce a vândut lemnele destinate locuitorilor din patru comune, falsificând actele. Un judecător, însă, a considerat că furtul și vânzarea lemnelor prin falsificarea actelor nu sunt fapte grave și l-a lăsat în libertate. 

Polițiștii au descoperit frauda, sâmbătă, în urma unui control pentru prevenirea și combaterea deținerii, transportului și comercializării ilegale de material lemnos.

Bărbatul de 51 de ani, din Cața, ar fi intocmit patru avize false de însoțire pentru material lemnos. Cu alte cuvinte, a reușit să „legalizeze” patru transporturi, deși materialul face parte din lemnul de foc destinat populației comunelor Jibert, Ungra, Ticuș și Bunești. Acesta nu poate fi comercializat sau livrat altcuiva.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

Mai mult, pădurarul ar fi aprobat transportul unei cantități de material lemnos către o persoană, fără documente de însoțire. Prejudiciu adus ocolului silvic se ridică la aproximativ 600 lei, potrivit polițiștilor.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Brasov, inițial. Ulterior, instanța a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile împotriva acestuia. El este cercetat în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și delapidare în cadrul dosarului penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brațov.


Apreciază
Distribuie