Echipament medical nou, la Spitalul Municipal Făgăraș

Spitalul Municipal a primit, luni, un laparoscop nou-nouț după ce Consiliul Local a votat favorabil un proiect de hotărâre, anul trecut. Investiția totală pentru modernizare se ridică la suma de 307.000 de lei și vine de la bugetul local.

Făgărășenii care suferă de boli ale organelor abdominale nu vor mai fi nevoiți să meargă la Brașov. Patru dintre cei cinci medici chirurgi care profesează în unitatea spitalicească din Făgăraș sunt calificați pentru a folosi noua aparatură.

Intervențiile chirurgicale la care vor fi supuși pacienții sunt unele minim invazive. Asta datorită inciziilor foarte mici care vor fi făcute, iar daunele asupra organismului se minimalizează, astfel că pacientul se va recupera mult mai repede.

Carla Motoc, medic chirurg

Laparoscopia este o procedură chirurgicală realizată cu acest instrument subțire care, după ce este introdus în cavitatea abdomenului, oferă chirurgului o imagine extrem de clară pe un monitor TV. Instrumentul este absolut necesar, spun medicii.

Salco

„Este musai în chirugie! Consider că nu se poate face rabat nici din punctul de vedere financiar, nici din punctul de vedere moral. Este în beneficiul tuturor și ne aliniem anului în care suntem. Laparoscopul aduce intervenții noi la Făgăraș, cum ar fi chirurgia de colon sau cea gastrică”, declară chirurgul Carla Motoc.

Cu aceiași bani au mai fost achiziționate o unitate de electrochirurgie și un electrocauter.


Apreciază
Distribuie