Elevi de la școala din Recea au abuzat sexual colegi mai mici

sursa foto: scoalarecea-brasov.ro

Un caz de abuz sexual între elevi este anchetat la şcoala din comuna Recea, judeţul Braşov. Patru elevi și-au abuzat sexual colegi mai mici, după o provocare pe TikTok.

Acuzaţii sunt patru elevi de clasa a opta, iar victimele lor ar fi fost mai mulţi colegi din clasa a cincea. Agresiunile ar fi avut loc în timpul programului şcolar şi ar fi fost inspirate de o provocare pe TikTok. Există şi imagini de pe sistemul de supraveghere video al şcolii din localitatea Recea, din care se văd clar o parte a actelor de abuz la care au fost supuşi cel puţin doi elevi din clasa a V-a, relatează Observator.

Faptele s-ar fi petrecut acum o lună, în mod repetat, în pauzele dintre cursuri, în sălile de clasă ale agresorilor, unde erau aduși copiii mai mici. Totul a ieșit la iveală, însă, săptămâna trecută, iar doi dintre părinții copiilor agresați au făcut și plângeri la școală, potrivit Radio România Brașov.

Cei patru elevi agresori sunt bursieri, unul ia chiar bursă de merit, iar ceilalți au burse sociale și, spune directorul unității de învățământ, nu au creat până acum probleme. Comisia de bullying a decis să le suspende bursele timp de patru luni și nu vor putea să se prezinte la banchetele de final de an.

Sumi Agro - Zetanil
Proaspat Alb
Amanet King Onix
JTTI
Demgy
Spalatoria Aqua Carpet
Florian Shaorma

„Copiii au recunoscut, dar, totodată, au afirmat că nimeni nu și-a exprimat nemulțumirea, că i-ar fi deranjat. Astea au fost declarațiile copiilor. Ei spun că și de o lună de zile se joacă treaba asta. Noi am scos și filmările. Noi nu am știut nimic, dar când am aflat, am și luat măsurile necesare. Este trist, dar ne asumăm. Ne pare rău”, a declarat Nelu Avram, directorul școlii din comuna Recea, pentru Radio România Brașov.

Poliția a deschis dosar penal, în care se fac cercetări in rem sub aspectul săvârșiirii infracțiunii de agesiune sexuală săvârșită asupra unui minor, activități aflate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.


Apreciază
Distribuie