Sâmbăta de Sus, pe podium în competiția „Destinația Anului”

sursa foto: destinatiaanului.ro

Competiția „Destinația Anului” și-a desemnat câștigătorii în cadrul unei gale desfășurate la Ateneul Român din București. Au fost premiate atât locurile 1, cât și locurile 2, 3 din fiecare categorie în parte și a existat și o secțiune pentru premii speciale, potrivit Adevărul.

Cele mai disputate secțiuni, ce au suscitat o mobilizare extraordinară a românilor, au fost cele vizând orașele, stațiunile și satele de poveste.

Marele Premiu anunțat la „Gala Excelenței în turism” de la „Destinația Anului 2024” i-a revenit municipiului Sibiu care a câștigat primul loc la categoria „Orașe care inspiră”, fiind urmat de Timișoara și Brașov.

„Sat de poveste” a fost ales Biertan – Sibiu, al cărui sit UNESCO a primit în acest an fonduri europene de aproximativ 5,7 milioane euro pentru reabilitare. Pe podium au urcat Sâmbăta de Sus (județul Brașov) și Ciocănești (Suceava).

Amanet King Onix
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Demgy
Sumi Agro - Zetanil

La secțiunea „Stațiune turistică”, primul loc a fost ocupat de Bran, iar următoarele poziții de Băile Felix și Sovata.

Procesul de selecție din acest an a început pe 16 martie 2024 și s-a încheiat pe 8 mai 2024. Votul publicului a reprezentat o treime din scorul total, alături de o treime obținută prin votul unui juriu format din peste 200 de experți, și o treime atribuită percepției publice evaluate prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinații Vizionare.


Apreciază
Distribuie