Elevii ar putea fi sancționați pentru nerespectarea codului vestimentar și pentru faptele din afara școlii

Statutul Elevului urmează să fie modificat prin ordin de ministru. Printre prevederile din schița noului ordin se numără introducerea de sancțiuni precum mustrarea sau observația scrisă pentru nerespectarea codului vestimentar, dar și validarea de către consiliile de administrație ale școlilor a propunerilor de reprezentanți ai elevilor, scrie Educație Privată în exclusivitate.

Alte propuneri vizează revocarea dreptului elevului care e implicat în acte de violenta de a beneficia de ridicarea sancțiunii dacă nu mai are abateri în situația în care părintele refuza consilierea, dar și sancționarea elevilor pentru faptele din afara școlii.

Una dintre sancțiunile care pot fi aplicate elevilor este, conform documentului obținut de Educație Privată, mutarea disciplinară la o altă unitate de învăţământ, care dispune de resursele necesare pentru remedierea situației disciplinare și școlare a elevului sancționat, în baza aprobării inspectoratului școlar, cu respectarea prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Ciorna ordinului de ministru urmează să fie discutată cu reprezentanții elevilor și poate suferi modificări, precizează sursa citată.


Apreciază
Distribuie