Elevii de clasa a VIII-a susţin prima probă a simulării Evaluării Naţionale. Lucrările vor fi corectate digital

foto: freepik.com

Elevii din clasele a VIII-a susţin, luni, prima probă a simulării oficiale a examenului de evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a, respectiv cea de Limba şi literatura română. Fiecare lucrare trebuie să fie scanată în prezența elevului candidat. Rezultatele vor fi comunicate în 23 februarie.

Lucrările vor fi corectate digital, Ministerul Educaţiei precizând că evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor.

„Singura diferenţă pentru elevi este că lucrarea nu va mai fi secretizată de ei sau de profesorii asistenţi prin lipirea etichetelor, pentru că va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor”, a explicat ministrul Educaţiei Ligia Deca, potrivit News.ro.

Prima probă este cea de Limba şi literatura română, urmată marţi de Matematică şi miercuri de Limba maternă.

Ministerul Educaţiei precizează că probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.


Apreciază
Distribuie