Elevii din școlile din Făgăraș, vizitați de polițiști pentru a preveni hărțuirea

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov desfășoară, în permanență, activități în unitățile de învățământ din județul Brașov, pentru a preveni violența și a fi în sprijinul elevilor, părinților și al cadrelor didactice, potrivit competențelor.

O astfel de activitate au desfășurat polițiștii și luni, 01 noiembrie, la unități de învățământ de pe raza municipiului Făgăraș și Secției 3 Rurală Voila, respectiv la Colegiul „Aurel Vijoli” Făgăraș, Colegiul Național „Radu Negru Făgăraș”, Școala Gimnazială Părău și Școala Gimnazială Veneția de Jos, se arată într-un comunicat al IPJ Brașov.

Aproximativ 115 de elevi au beneficiat de experiența, sfaturile și recomandările polițiștilor care le-au prezentat și explicat noțiunile de: răspundere penală, bullying/cyberbullying precum și modalitățile de reacție în cazul în care asistă la astfel de evenimente din mediul școlar.
Discuțiile au fost interactive, iar tinerilor li s-a explicat înțelesul termenilor „contravenție”, „infracțiune”, implicațiile sociale și penale ale comportamentelor neadecvate sau necolegiale.

Dentistry Tour - dr. Monica Paler
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Spalatoria GPC
Narin
Belvedere - revelion 2023

Elevilor le-au fost prezentate cazuri concrete cu care se pot identifica, atât în calitate de victimă, cât și de agresor al unor acte sau fapte de violență fizică, psihică sau verbală. Aceștia au fost încurajați să participe activ la discuții și să expună probleme cu care se confruntă în societate și familie, în general și, în mod special, la școală.

Activitatea a avut ca principal scop conștientizarea, atât în rândul elevilor, cât și în rândul cadrelor didactice, a efectelor negative a situațiilor lipsite, pe moment, de pericol, dar care pot conduce la agravarea relațiilor intercolegiale și pot genera fapte grave.


Apreciază
Distribuie