Pericol public! Șofer de autobuz „TikToker” din Brașov, cercetat de polițiști

foto: brasov.net

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Brașov s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări, după ce în presa din Brașov au apărut imagini video cu un șofer RATBV care filma și posta pe TikTok în timp ce se afla la volanul autobuzului, punând în pericol viețile călătorilor și a celorlalți participanți la traficul rutier.

„Menționăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 36, alin. 3 din OUG 195/2002, „folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitiv tip mâini libere”, se sancționează cu amendă de până la 1.160 lei și aplicarea a 4 puncte penalizare.

Dacă fapta descrisă s-a produs concomitent cu încălcarea unei reguli de circulație, pe lângă sancțiunea cu amendă, conducătorului auto i se va reține permisul de conducere și suspenda dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 zile.

De asemenea, efectuarea de către conducătorul unui vehicul, a altor activități de natură a-i distrage în mod periculos atenția în timpul condusului, se sancționează cu amendă de până la 725 lei”, transmite IPJ Brașov.


Apreciază
Distribuie