Elevii din Șenchea, producători de remedii naturale

Proiectele finanțate anul acesta de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, prin Fondul Științescu, prind viață deja.

Primul a fost pus în aplicare de elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”. Aceștia au produs  cosmetice naturale folosind principii, metode și operații științifice, în condiții de laborator.

Au îmbinat chimia, bilologia și alte științe exacte pentru a realiza creme de față și balsam de buze doar din ingrediente naturale. De acestea vor beneficia 600 de elevi între 12 și 19 ani de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”  și Școala Gimnazială din Recea.

Proiectul „Natural Beauty” a prins viață cu un buget de aproape 6.200 de lei, alocat prin Fondul Științescu Țara Făgărașului. Ideea realizării acestuia a apărut în momentul în care o elevă de la liceul Șenchea acuza probleme de acnee. Acestea nu dispăreau pentru că tânăra folosea produse de proastă calitate. Cum nu este singura adolescentă cu astfel de probleme, câteva profesoare au venit cu ideea de a crea împreună cu elevii produse cosmetice naturale.

JTTI
curatare tapiterie
Monumente funerare
Florian Shaorma
Spalatoria GPC

Până în luna august vor produce în laboratorul școlii trei rețete de balsam de buze, trei creme cosmetice pentru mâini și față, două parfumuri și două deodorante.

Acesta este doar unul dintre cele 13 proiecte finanțate de Științescu, anul acesta.


Apreciază
Distribuie