Noi promisiuni la Fabrica de Pulberi. Protestele continuă

foto: arhivă

Protestele de la Fabrica de pulberi continuă și astăzi, atât la Făgăraș, cât și la București în fața Guvernului.

Angajații s-au prezentat la locul de muncă, dimineață, dar au rămas în curtea companiei. Aceștia refuză să muncească până când vor primii salariile restante din decembrie 2017.

După acțiunea spontană de ieri, sindicaliștii făgărășeni au primit noi promisiuni de la un secretar de stat din Ministerul Economiei.

„Secretarul de stat de la Ministerul Economiei m-a sunat, aseară, să-mi spună că are  asigurări inclusiv de la ministru că, mâine, în ședința de Guver vor intratoate actele normative care să deblocheze situația. Mi-a mai spus că va trimite și un punct de vedere în scris și că într-o săptămână vom lua banii. Eu cu colegii mei suntem în drum spre București pentru a ne alătura protestelor”, ne-a declarat Lucian Cupu, liderul sindicaștilor.

Monumente funerare
Proaspat Alb
BPM - excavatorist
Demgy
Mobila SH
Victoria Federal IFN
Reno Depo
Florian Shaorma

Oamenii nu mai cred în promisiunile Guvernului PSD-ALDE. Sindicaliștii nu au dat înapoi, ci au mers la București pentru a protesta. Acțiunea va avea loc între orele 11.00 și 13.00.

Cel puțin 150 de persoane din Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa şi Blocul Naţional Sindical și-au anunțat prezența. Acestea cer plata salariilor restante încă de anul trecut și creșterea nivelului salarial.


Apreciază
Distribuie