Elevii făgărășeni, premiați pentru protejarea mediului înconjurător

Elevii făgărășeni vor fi răsplătiți pentru eforturile depuse pentru protejarea mediului înconjurător, în cadrul proiectul Ecoatitudine.

UPDATE

Premeierea a avut loc. Cu ce au fost răsplătiți, aflați de aici.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Premierea școlarilor va avea loc în cadrul unui eveniment public care se va desășura joi, 15 noiembrie, la Casa municipală de Cultură, de la ora 10:00.

Tinerii din mai multe școli din municipiu, îndrumați de profesori, au colectat selectiv deșeurile rezultate în urma activităților casnice. Locuința fiecăruia este cel mai important loc unde trebuie pusă în practică selecția gunoaielor, în viziunea organizatorilor.

Proaspat Alb
Monumente funerare
Florian Shaorma
Mobila SH
Victoria Federal IFN

La proiectul care s-a desfășurat în perioada septembrie – noiembrie, au participat elevi de la Școala Gimnazială Ovid Densușianu din Făgăraș, școlile gimnaziale din Sâmbăta de Sus și din Șoarș, dar și de la liceele „Aurel Vijoli”, „Radu Negru”, „Dr. Ioan Șenchea” și „Constantin Brâncoveanu”.

„EcoAtitudine, alături de cele mai importante instituții ale statului care activează în domeniul protecţiei mediului, și-a propus schimbarea unor mentalități care să determine atitudini eco. Punem accent pe selectarea deşeurilor astfel încât generațiile tinere să conştientizeze că reutilizarea, reducerea şi reciclarea sunt acţiuni ce stau la îndemâna fiecăruia dintre noi pentru protecţia mediului înconjurător.

Promovăm selectarea deşeurilor încă din gospodarie, la şcoală, la serviciu și urmărim gestionarea corectă a acestora. Cu sprijinul copiilor, tinerilor și ecovoluntarilor am angrenat instituţiile publice şi private pentru a construi împreună temelia unei societăți responsabile. În acest sens, am gândit proiectul EcoAtitudine pe termen lung, cu caracter continuu şi cu obiective multianuale”, spune echipa care a implementat proiectul.

Partenerii acțiunii de ecologizare sunt Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară ISO MEDIŲ în domeniul salubrizării localităților din judeţul BRAŞOV, Primăria Municipiului Făgăraș, Asociaţia Brainstorming, Asociația Iris Terra Green și SC Reciclyng International Magazine S.R.L.


Apreciază
Distribuie