Englezul care a aproape a murit în Munţii Făgăraşului

Povestea unui englez surprins de avalanşă în Munţii Făgăraş a ajuns în Daily Mail. La zece ani de la aventura extremă, britanicul a scris o carte, iar povestea lui a fost publicată şi de celebrul cotidian londonez. Acesta povesteşte că pe vremea când era soldat şi paraşutist s-a aflat la un pas de moarte, în Munţii Făgăraş.

În 2003, pe când avea 26 de ani, Ken Jones a decis să escaladeze Vârful Moldoveanu de unul singur, chiar de Anul Nou. La apusul zilei în care a început ascensiunea, Jones s-a oprit pentru a-şi face tabăra. Atunci s-a desprins o bucată imensă de zăpadă aflată deasupra sa. Jones a alergat şi a reuşit să ajungă între câţiva copaci, iar avalanşa a trecut pe lângă el.

Crezând că a scăpat, a încercat din nou să campeze undeva, dar o nouă avalanşă s-a declanşat, de data asta luându-l pe sus. Din nefericire, valul de zăpadă l-a dus până la marginea unei prăpăstii unde a căzut. Trei zile s-a târât prin zăpadă, la minus 15 grade Celsius, până când a ajuns la o casă. A fost dus cu ambulanţa la spitalul din Braşov. Avea piciorul rupt şi câteva ulcere care îi perforaseră stomacul.

Demgy
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
Victoria Federal IFN
Moveos
Florian Shaorma

Medicii i-au dat doar 30% şanse de supravieţuire, dar după două operaţii care i-au îndepărtat două treimi din stomac şi-a revenit şi a fost dus acasă în Anglia.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie