Eroii Rezistenței Anticomuniste au fost omagiați la Făgăraș

foto: Primăria Făgăraș

O slujbă religioasă de pomenire a celor care au suferit în timpul regimului comunist a fost oficiată de un sobor de preoți în Făgăraș joi, 9 martie, de Ziua Deținuților Politic Anticomuniști din Perioada 1944-1989.

„Doar în Țara Făgărașului, peste o mie de familii au fost implicate în mișcarea de rezistență anticomunistă și au avut de suferit”, precizează reprezentanții Bisericii brâncovenești „Sf. Nicolae” din Făgăraș.

Coroane de flori au fost depuse la Monumentul Rezistenței Anticomuniste din fața Cetății Făgăraș de către cetățeni și politicieni locali, printre care și primarul municipiului.

„Am depus coroane în semn de recunoștință și de neuitare în memoria deținuților care au fost considerați de către Nicolae Steinhardt, ulterior Monahul Nicolae de la Rohia, adevărați „sfinți ai închisorilor”, pentru credința lor și pentru puterea de care au dat dovadă”, afirmă Gheorghe Sucaciu.

Proaspat Alb
Monumente funerare
Alufix
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Spalatoria GPC
Bistro Story Caffe - angajare ospatar
Bricks

Comunismul românesc, recunoscut drept un regim criminal de statul român, a însemnat represiunea brutală a celor care se opuneau directivelor de partid și luptau pentru libertate și credință. A făcut victime din toate categoriile sociale, politice sau religioase, indiferent de vârsta lor.

Bilet scris de un deţinut politic din Sibiu, găsit în zidurile Cazinoului din Constanţa


Apreciază
Distribuie