A fost demis directorul Romarm, compania-mamă a Fabricii de Pulberi Făgăraș

foto: playtech.ro

Gabriel Ţuţu, directorul general al companiei naționale Romarm, a cărei subsidiară este Fabrica de Pulberi Făgăraș, a fost demis de Consiliul de Administraţie, începând cu data de 14 martie 2023. Ministrul Economiei Florin Spătaru a precizat că Ţuţu se află în concediu de odihnă în prezent şi primeşte încă salariu pe această perioadă, potrivit News.ro.

„Având în vedere evoluţia evenimentelor cu privire la situaţia domnului Gabriel Ţuţu, prin impunerea unor noi obligaţii în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administraţie al CN ROMARM SA a decis revocarea domnului Gabriel Ţuţu din calitatea de director general al companiei, începând cu data de 14.03.2023. Până la numirea unui nou director general, conducerea executivă va fi asigurată de către Directorul Economic al CN ROMARM SA.”, arată informarea de presă a companiei.

Florin Spătaru a afirmat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că „am primit de la Parchet măsuri suplimentare în situaţia juridică pe care domnul Ţuţu o are şi atunci Consiliul de Administraţie s-a întrunit azi şi la finalizarea concediului de odihnă, asta însemnând data de 14 martie, dânsul va fi revocat din funcţie. Decizia este luată în Consiliul de Administraţie.  Domnul Ţuţu a solicitat concediu de odihnă. Practic primeşte salariu, confomr mandatului de contract, pe perioada acestui concediu”.

Gabriel Ţuţu este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă în formă continuată, fals intelectual în legătură cu achiziţii de maşini de fabricare a măştilor sanitare şi de măşti sanitare neconforme în timpul pandemiei.

Florian Shaorma
Proaspat Alb
JTTI
Amanet King Onix
Demgy
Spalatoria Aqua Carpet

Tribunalul Bucureşti a decis plasarea sub control judiciar a lui Alexandru Piţurcă şi a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, în dosarul intrumentat de DNA. Instanţa a respins astfel cererea de arestare preventivă formulată de către procurorii DNA. Fiul lui Victor Piţurcă, Alexandru, este acuzat de cumpărare de influenţă. Conform DNA, acesta ar fi acceptat condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu, directorul Romarm, precizează News.ro.

 


Apreciază
Distribuie