Euthyrox, din nou în farmacii. Se poate cumpăra numai cu rețetă

Ministerul Sănătății a anunțat miercuri, 8 aprilie, că a fost rezolvată problema apărută la stocul pentru medicamentul Euthyrox , după ce reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor.

Compania producătoare a transmis că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, peste 140.000 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, aproape 55.000 cutii au fost deja distribuite.

În perioada 13 – 14 aprilie 2020 vor fi livrate alte peste 77.000 de cutii de Euthyrox 50 mcg  și aproape 60.000 de cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Ministerul Sănătății face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant.

Dedienne - responsabil calitate
Monumente funerare
Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Tractari auto
Eve

Mai mult, Ministerul Sănătății adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale.

Euthyrox este un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene.


Apreciază
Distribuie