Peste 4.700 de persoane infectate, în România. La Brașov, cazurile confirmate au ajuns la 161

În județul Brașov, 335 de persoane se află în carantină, iar 4.671 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică.

Echipele de control au efectuat 1.796 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu.

Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 251 de sancțiuni, în valoare de peste 375.000 lei.

Din Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, în ultimele 24 de ore, au mai fost externați 2 pacienți COVID-19 vindecați, numărul total al celor vindecați la Brașov ridicându-se la 23.

La nivel național, până miercuri, 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate și externate.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

 

 

Tractari auto
Eve
Dedienne - responsabil calitate
Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Monumente funerare

209 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj și Mehedinți, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 162 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.556 de persoane. Alte 89.976 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 47.207 de teste.

 

Vezi COVID-19 | Situația în România


Apreciază
Distribuie