Evaluarea Națională | 4% dintre elevii înscriși nu s-au prezentat la examen

150 de elevi din județul Brașov nu au participat la examenul de la finalul clasei a VIII-a, deși erau înscriși la Evaluarea Națională. Din cei 3.775 de absolvenți din unitățile școlare gimnaziale, 3.625 au participat marți, 22 iunie, la proba de Limba și literatura română.

Nu au fost semnalate incidente și niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Subiectul la Limba și literatura română a fost diferit pentru absolvenții care au studiat în limba maghiară față de cel al absolvenților care au studiat în limba română și limba germană. Ambele au fost accesibile, oferind posibilitatea fiecărui absolvent de clasa a VIII-a să poată obține cel puțin nota 7.00.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc joi, 24 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maghiară sau germană.

Amanet King Onix
No Comment
Din Bucatele Cetatii - angajari
Monumente funerare
TMF Copy Center

Primele rezultate vor fi comunicate în data 29 iunie, până la ora 14.00.

Contestațiile vor putea fi depuse în data de 29 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și în data de 30 iunie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. Acestea vor fi soluționate în perioada 30 iunie – 4 iulie. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 4 iulie.


Apreciază
Distribuie