EXCLUSIV: Civitas s-a retras din Liga a III-a!

Făgăraşul nu mai are echipă în Liga a III-a! Civitas a fost retrasă din campionat, miercuri, 6 octombrie 2013.

DSCN2056

Arbitrajul care a defavorizat echipa, atitudinea neconformă a unor jucători şi chiar şi latura financiară au contribuit la retragerea echipei de fotbal din Liga a III-a, chiar dacă obiectivul încă nu era compromis.

Decizia a fost luată în Consiliul Director şi are drept consecinţe rezilierea contractelor jucătorilor. „Pentru sezonul următor, care începe în vara lui 2014, reconstruim echipa şi revenim, dar în Liga a IV-a! Îi chemăm înapoi pe toţi jucătorii împrumutaţi la Corona Braşov şi la echipele locale şi din vară reconstruim echipa numai cu jucători făgărăşeni”, a explicat preşedintele Lucian Cupu.

Arbitraj incorect

O mare pondere în decizia Consiliului Director a avut-o arbitrajul, faţă de care conducerea Clubului s-a declarat total nemulţumită.

„Când am jucat acasă cu Reghin am dat un gol în minutul 90 care a fost anulat pe nedrept. Am păţit la fel în partida cu Târgovişte, când din nou ni s-a anulat un gol perfect valabil. Apoi au fost destul eliminări nejustificate, printre care cea a lui Vali Onciu în meciul cu Zagon sau a portarului Ionuţ Morariu în partida cu Fortuna Brazi”, a explicat Cupu.

Firma servicii renovare
Monumente funerare
curatare tapiterie
Proaspat Alb
Sezar Forest - soferi profesionisti
Amanet King Onix
Liceul Senchea

Contracte reziliate

Liga a III-a, fiind profesionistă, impunea ca jucătorilor să li se încheie contracte individuale de muncă. Salariile lunare la toţi jucătorii se ridicau la 27.000 lei brut, în timp ce aceştia aveau venituri diferenţiate, de la 600 la 1.100 lei. Sumele nu acoperă toate costurile Clubului, întrucât se mai adaugă la acestea salariile antrenorilor de grupe şi ale personalului care avea în îngrijire stadionul.

Retragerea echipei din Liga a III-a înseamnă automat şi rezilierea contractelor cu jucătorii profesionişti. În Liga a IV-a, la care se întoarce din vară echipa, nu este obligatoriu ca jucătorilor să li se încheie contracte. Aici vor activa jucătorii care au peste 17 ani. Vor fi aduşi înapoi la echipă toţi fotbaliştii împumutaţi altor echipe, aşa că se mizează mult pe făgărăşeni odată cu întoarcerea în liga inferioară.

Până atunci activitatea la Club nu rămâne paralizată cu totul; continuă pregătirea cu cele 6 grupe de copii, dintre care 3 sunt înscrise în competiţii.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie