EXCLUSIV. Premieră în Făgăraș. Primul institut de cercetare interdisciplinară

foto: bunaziuafagaras.info

Făgărașul are de luna aceasta, în premieră, un institut de cercetare interdisciplinară.

Acesta reunește peste 25 de cercetători și practicieni, români și străini, din Făgăraș, Cluj, București, Franța, S.UA., Canada, Marea Britanie, Germania, Olanda, Japonia și Elveția.

Fondatorii Institutului de Cercetare Făgăraș (ICF) sunt experți în diverse domenii, precum IT, chimie, știinte politice, relații internaționale, bio-genetică, istorie, teologie, inginerie, arhitectură, economie, silvicultură, studii de dezvoltare, literatură, drept, politici publice.

Scopul lor principal este susținerea inovației și dezvoltarea cunoașterii și științelor în Țara Făgărașului prin cercetare, analiză de politici publice și programe educaționale de calitate.

Mobila SH
Demgy
Reno Depo
JTTI
Monumente funerare
Spalatoria Aqua Carpet
Stefan Cibian / credit foto: Impact Hub Bucharest

“Accesul la cercetarea și învățarea de calitate este necesar pentru dezvoltarea oricărei comunități. O comunitate care știe să învețe și să gestioneze cunoașterea despre sine și oportunitățile pe care le are, va face față cu succes la provocările pe care le întâmpină. ICF este o asociație non-guvernamentală, științifică, profesională, independentă, apolitică și în beneficiul public”, a declarat pentru Bună Ziua Făgăraș, Ștefan Cibian, unul dintre fondatori.

Primele activități ale institutului se vor axa pe dezvoltarea internațională și relațiile internaționale, istoria Țării Făgăraşului – rezistența anti-comunistă, dar și pe tehnologie și societate sau management public.


Apreciază
Distribuie