Făgărașul, gazda Simpozionului Internațional de Antropologie

foto: bunaziuafagaras.info

Simpozionul Internațional de Antropologie, cu tema “Comunicarea prin dans – de la dansul ritual la cel modern”, se desfășoară în perioada 31 august – 3 septembrie, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Făgăraș.

Evenimentul se află la cea de-a 25-a ediție și este organizat de Muzeul Țării Făgărașului, în parteneriat cu  Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Printre participanți se numără personalități de marcă în domeniul antropologiei, profesori universitari, doctori, cercetători, profesori din S.U.A., Germania, Franța, Italia și România.

Aceștia se vor bucura de două momente artistice oferite de trupa de teatru Evadart – Fundația Culturală Negru Vodă și de trupa de dans Hansel și Gretel, condusă de d-na Adela Mihalcea.

Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Monumente funerare
Mobila SH
Demgy
Proaspat Alb

Pe scena Casei Municipale de Cultură se va juca spectacolul de teatru-dans Fluturii mor fericiți, vineri, 1 septembrie, de la ora 19.  Scenariul si regia aparțin Codrinei Anghel, iar coregrafia este semnată de Alex Gulu.

Micii dansatori, premiați la concursuri naționale și internaționale, vor evolua în fața publicului cu o reprezentație artistică în Cetate, sâmbătă, de la ora 13.

Lucrările sesiunii de comunicări științifice încep vineri, 1 septembrie de la ora 9, în Sala Tronului Cetății Făgăraș și se încheie duminică, 3 septembrie.


Apreciază
Distribuie