Exercițiu cu 1.200 de militari și peste 400 de mijloace tehnice, la Cincu

foto: defenseromania.ro

Cel mai mare exercițiu româno-american cu blindate are loc în această perioadă la baza militară din Cincu. Aproximativ 1.200 de militari și peste 400 de mijloace tehnice și de luptă sunt implicate în acest exercițiu, transmite Euronews.

Exercițiul are la bază un scenariu fictiv, prin care au fost create diverse situații, pentru ca militarii să poată exersa ducerea acțiunilor militare cu caracter defensiv și ofensiv. Acesta asigură, totodată, cadrul necesar pentru evaluarea nivelului de instruire atinsă de structuri de poliție militară, apărare, CBRN și logistice, aparținând Diviziei 2 Infanterie „Getica”, de la Cincu. Evenimentul de instruire, cel mai mare executat în acest an, se încheie pe 11 noiembrie, potrivit sursei citate.

Detașamentul Geniu a început lucrările de dezvoltare a unei noi baze la Cincu, pe 2 mai 2022, astfel încât să poată găzdui între 800 și 1.000 de militari până la finalul anului, precizează Euronews.

Proaspat Alb
Belvedere - revelion 2023
Cabinet ORL
Demgy
Amanet King Onix
Leloland

Constituirea grupurilor de luptă de la Cincu se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe termen mediu și lung, ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.


Apreciază
Distribuie