Exercițiu militar spectaculos cu peste 2000 de persoane, la Cincu

foto: SMAp – Sergiu IOSUB/Armata României

Cel mai mare exercițiu medical multinațional NATO, Vigorous Warrior 19, este în plină desfășurare la Cincu.

În Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” a început, astăzi, partea spectaculoasă a exercițiului. Aproximativ 2.000 de militari și voluntari civili au exersat continuitatea îngrijirii medicale, inclusiv evacuarea strategică cu aeronave militare.

Duminică, a avut loc o acțiune de instruire și evaluare a unui sistem de sprijin medical multinațional întrunit. În primă fază, au fost aduși militari care jucau rolul de răniți, iar grupele medicale din Forţele Terestre Române le-au făcut triajul primar și i-au repartizat în funcție de urgențe. Li s-a efectuat tratamentul medical specializat sub atenta supraveghere a observatorilor, au fost stabilizați în privința funcțiilor vitale și au fost pregătiți pentru evacuarea medicală către centrele specializate, potrivit reprezentanților Armatei Române.

Future Sound
Artfestin
Tablouri pe panza
Copy Center TMF

Vigorous Warrior 19 este cel mai mare exercițiu medical multinațional NATO. Acesta se desfășoară la Cincu până în 12 aprilie și este coorganizat de Centrul de Excelență al NATO pentru Medicină Militară, Statul Major al Apărării și Direcția Medicală a MapN din România.


Apreciază
Distribuie