Romii cer, de ziua lor, demisia Guvernului și a premierului Dăncilă

foto: obiectiv.info

Reprezentanții mai multor organizații ale romilor din Transilvania cer, de ziua lor, demisia Guvernului și a premierului. „Ja chere, Dăncilă” este solicitarea făcută în limba romani, adică „Du-te acasă”.

Romii acuză lipsa elaborării unei strategii pentru îmbunătățirea situației etniei, transmite Mediafax.

„Cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, 8 aprilie, mai multe organizații de romi din Transilvania – Fundația Roma, Gypsy Media, Centrul creștin al romilor din Transilvania, Organizația etnică a romilor din România, Asociația romilor din Transilvania, Partidul Creștin al Romilor din Transilvania, transmit un mesaj Guvernului și premierului să demisioneze pe limba romani <<JA CHERE doamnă premier Dăncilă>>, adică <<Du-te acasă>>. Reprezentanții romilor sunt nemulțumiți de faptul că Guvernul României nu a făcut nimic pentru romi și, mai mult decât atât, nu s-a elaborat o strategie pentru îmbunătățirea situației romilor”, se arată într-un comunicat de presă comun al organizațiilor romilor – Fundația Roma, Gypsy Media, Centrul creștin al romilor din Transilvania, Organizația etnică a romilor din România, Asociația romilor din Transilvania, Partidul Creștin al Romilor din Transilvania.

Aurel Pascu, reprezentantul romilor din Transilvania, afirmă că situația în care trăiesc romii din țara noastră este neschimbată, ba chiar s-a înrăutățit.

Victoria Federal IFN
Demgy
Monumente funerare
curatare tapiterie
Amanet King Onix
Moveos
Firma servicii renovare
Proaspat Alb

„Ne-am săturat de promisiuni și de rapoarte trimise instituțiilor europene potrivit cărora romii sunt integrați și ajutați, în condițiile în care realitatea este cu totul alta. Guvernul PSD – ALDE s-a folosit de romi pentru a fi votat cu implicarea unor așa ziși lideri romi, care nu și-au adus nici un aport bun asupra etniei țigănești. Vedem acum că se apropie alegerile europarlamentare și, din nou, romii vor fi o masă de manevră pentru a li se lua votul. Am ales această zi pentru a cere demisia Guvernului și a premierului Dăncilă deoarece este o zi de sărbătoare pentru romi și suntem mai bine auziți”, spune Pascu.

Ziua Internaţională a Romilor este sărbătorită anual pe 8 aprilie, începând din 1971. În România, însă, abia după 1990.


Apreciază
Distribuie