Fabrica de Pulberi se redeschide și generează locuri de muncă

Fabrica de Pulberi

Fabrica de Pulberi

Fabrica de Pulberi din Făgăraș se va redeschide anul viitor și va avea nevoie de angajați, potrivit liderului de sindicat de la Nitramonia-Rompiro, Lucian Cupu.

El a participat alături de alți lideri sindicali la întâlnirea cu Mihai Tudose, care s-a desfășurat la Bran, în weekend, iar programul investiţional din sectorul industriei de apărare a fost una dintre temele discutate.

Redeschiderea Fabricii de Pulberi de la Făgăraş ar putea avea loc în primul trimestru al anului viitor, pentru că autorizaţia de mediu este finalizată și s-au făcut probele tehnologice. Asta ar urma să genereze noi locuri de muncă, potrivit lui Lucian Cupu.

El a declarat pentru Agerpres că a fost „cea mai bună şi rodnică întâlnire cu un prim-ministru de după anul 2000”. Cupu mai spune că, deși toate problemele nu se vor rezolva în secunda doi, întâlnirea cu prim-ministrul îi mulţumeşte pe liderii sindicali deoarece s-a discutat concret și aplicat.

La Turcu
Moveos
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Monumente funerare

În urma discuțiilor, o parte din procentul de 2% din PIB alocat Apărării ar trebui să se întoarcă şi în industria de profil, iar profitul realizat în acest sector al economiei să rămână în ţară.

Mihai Tudose declara în luna aprilie, când era ministrul Economiei, că va face toate eforturile ca fabricile de pulberi de la Făgăraş şi oraşul Victoria să fie redeschise anul acesta.

„Cele două fabrici sunt singurele din ţară care produc pulberi pe profilul militar, existând piaţă de desfacere atât intern cât şi la export. Este nevoie ca toţi factorii de decizie să se aşeze la masă şi să găsească soluţii pentru deschiderea celor două fabrici”, declara Mihai Tudose, la acea vreme.


Apreciază
Distribuie