Făgăraș | Cereri pentru ajutoarele de încălzire și energie electrică

Formularele de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței vor fi disponibile în Făgăraș, la Direcția de Asistență Socială (DAS), începând de marți, 19 octombrie, anunță Primăria Făgăraș.

Cererile pot fi ridicate de la sediul DAS Făgăraș, str. T. Vladimirescu nr. 8 , de luni până vineri între orele 9.00 – 13.00. De asemenea, pot fi descărcate de pe site-ul www.dasfagaras.ro

Consumatorii de energie, cu o situație materială vulnerabilă, beneficiază de ajutor pentru încălzire şi de suplimentul pentru energie pentru acoperirea integrală sau a unei părţi din cheltuielile cu încălzirea locuinței, în baza Legii nr. 226/2021.

Ajutoarele pentru încălzire şi suplimentul pentru energie se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

Monumente funerare
TMF Copy Center
Din Bucatele Cetatii - angajari
Amanet King Onix

Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinței, raportat la venituri în funcţie de sistemul de încălzire utilizat, acordat în perioada 01.11.2021 – 31.03.2022, este:

  • între 25 și 250 lei, pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale;
  • între 50 și 500 lei, pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică;
  • între 32 și 320 lei, pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței combustibili solizi şi/sau petrolieri;
  • între 10 și 100% din valoarea consumului lunar, pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică în sistem centralizat.

Cuantumul suplimentului pentru energie, raportat la venituri în funcţie de sistemul de încălzire utilizat, acordat pe întreaga perioadă a anului, este:

  • 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
  • 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
  • 10lei/lună pentru consumul de energie termică;
  • 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri

Atenție! Cererile se depun până la data de 10 noiembrie. Titularii ajutoarelor pentru încălzirea locuinței sunt obligați să comunice orice modificare intervenită în componența familiei și a veniturilor acesteia în termen de 5 zile de la data modificării.


Apreciază
Distribuie