Spitalul Victoria, redeschis după o investiție de aproape 250.000 de euro

Spitalul Orășenesc din Victoria a fost redeschis în prezența mai multor autorități locale, județene și naționale, joi, 14 octombrie.

După o perioadă de 10 ani cât a fost închis, instituția medicală va primi din nou pacienți datorită investițiilor care au fost făcute în ultimul timp.

Primăria și Consiliul Local au alocat 152.000 euro iar din donațiile localnicilor și ale românilor din străinătate s-au mai strâns 90.000 de euro, a declarat Camelia Bertea, primarul Orașului Victoria.

Fondurile au fost cheltuite pentru dotarea cu aparatură și modernizarea saloanelor (mobilier, așternuturi) și a grupurilor sanitare.

Din momentul în care am obținut Hotărârea de Guvern (n.r. 8 iulie 2021), a început o adevărată provocare pentru noi, pentru administrația locală, pentru că, din păcate nu aveam, fondurile necesare. (…) Am făcut multe demersuri pentru a obține fonduri de la Ministerul Sănătății, de la Guvern, dar, din păcate, nu am primit niciun leu pentru Spital. (…)

Vreau să mulțumesc tuturor firmelor din Orașul Victoria pentru contribuția mai mare sau mai mică pe care au adus-o în acest spital. Avem aparatură de peste 90.000 euro, sponsorizată de firmele din oraș. (…)

Sezar Forest
Monumente funerare
Spalatoria GPC
Fifth Avenue - locuri de munca

De asemenea, mulțumesc din suflet și inițiativelor cetățenești, care au sprijinit financiar și cu muncă fizică redeschiderea spitalului”, a declarat primarul Orașului Victoria.

Pe lângă autoritățile locale, la redeschiderea spitalului au participat Dacian Cioloș – premierul desemnat al României, Adrian Veștea – președintele Consiliului Județean Brașov, Cătălin Văsii – prefectul județului Brașov, Irineu Darău – senator de Brașov și Ioana Mihăilă – fostul ministru al Sănătății.

Spitalul Victoria va deservi populația din oraș și din zonele limitrofe, care astfel nu mai trebuie să ajungă la Spitalul Făgăraș pentru problemele de sănătate.


Apreciază
Distribuie