Făgăraș Rocks, ursul și Klaus Iohannis

foto: Facebook / Polgar Levente Ioan

Unul dintre participanții la concursul de alergare pe munte „Făgăraș Rocks!”, desfășurat week-end-ul trecut, a avut parte de o dublă surpriză: pe traseu s-a întâlnit față în față cu un urs, iar pe Vârful Moldoveanu cu Carmen și Klaus Iohannis.

Levente Polgar, ultramaratonistul din Aiud care a luat parte la competiția „Făgăraș Rocks!”, a povestit, într-o postare pe Facebook, peripețiile prin care a trecut de-a lungul cursei. Două dintre acestea au avut legătură cu Moș Martin și cu familia prezidențială.

„Am intrat pe un drum pe care era un panou «ZONĂ FRECVENTATĂ DE URȘI». Era încă în noapte! Nu-i stres, dau eu din gladiole, belesc ochii în stânga și dreapta și la un moment dat aud ceva zgomot peste o albie de vale: ‘mrrr – mrrr’… Stai așa, frățică! Bag frontala pe lumină maximă. Hopa, că-l vad pe Martinică la vreo 50- 100 metri, pe partea cealaltă a albiei  . Scot urgent o petardă puternică, o arunc pe mijlocul drumului și BUMMM; dar când îl văd că o ia la sănătoasă, zic în mintea a mea ‘mă, dar dacă ăsta a fugit spre mine?!‘.

Din fericire, ursul a luat-o în direcția opusă sportivului, care și-a continuat traseul dificil de 127 km.

„Urcam către Vârful Moldoveanu, unde era domnul Președinte al României; era cu soția dânsului. Mă recunoaște, repede schimbăm câteva vorbe. Stimata doamnă Carmen Iohannis s-a interesat de cum se desfășoară o astfel de competiție și îmi urează mult succes 🙏❤️

JTTI
Demgy
Agromar
Moveos
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Firma servicii renovare

Îl rog cu respect pe domnul Președinte al României dacă ne putem face o poza drept amintire, a fost de acord. Am schimbat și câteva vorbe, inclusiv legate de câteva probleme pe care le întâmpin la Aiud; nu a fost încântat, a promis ca va lua măsuri”, a povestit sportivul din Aiud.

foto: Facebook / Polgar Levente Ioan

Levente Polgar este singurul sportiv cu handicap care a tranzitat România în alergare şi primul din lume care a fost acceptat la maratonul considerat cel mai dur din lume,  6633 Arctic Ultra.

El a suferit un accident în copilărie și a rămas fără o mână. A învățat însă să-și depășească infirmitatea și a participat la competiții sportive dificile pentru a-și testa și împinge limitele.


Apreciază
Distribuie